The Homestead
 

Smederij Dalen
Dorpssmederij van
Joost van NoordwijkMet het smidsvuur op kolen, een hamer en een aambeeld komen rechte staven ijzer tot leven en vormen zich de mooiste voorwerpen.

Sinds 2005 is de dorpssmederij een onderdeel van The Homestead. In de smederij maak ik sierlijke gebruiks artikelen, zoals deurbeslag, handoekenrekjes, kapstokhaken, bouwankers ect.
Ook gevelbelettering , jaartallen en schoorsteenkappen worden op authentieke manier in de smederij gemaakt.

Mensen krijgen een magisch gevoel als ze een smid aan het werk zien, van een recht eenvoudig stukje smeedijzer (staal) maakt hij een kunstig voorwerp.

Veel ouderen, die de echte ambachtsschool hebben doorlopen herinneren zich nog de smeedlessen die ze gehad hebben. "Mooi was dat toch" . Of de herinneringen aan vroeger toen in hun dorp de smid nog dagelijks bezig was. Sommigen hebben een oom of vader  die z'n brood met dit mooie ambacht verdiende. Kortom, iedereen heeft wel iets met het smeden.

Als U wat van de magie in de smederij wilt beleven is een smeedworkshop een optie. Deze geeft U inzicht in de beginselen van het smeedvak in drie avonden of middagen. Voor een diepere duik in het mysterie kunt U een
cursus volgen waarin bijna alle geheimen van de smid ontrafeld worden.

Durft U de uitdaging aan, breng een bezoek aan de smederij en U voelt oude tijden herleven.

Voor smeedwerk klik op
producten, voor vragen kunt U altijd contact opnemen via de e-mail of telefoon.