The Homestead
 

 

In Dalen zijn een handweverij, een oudhollandse snoepwinkel en een dorpssmederij samengebracht tot een belevenis in de tijd.
Hier kunt U de handweverij en de dorpssmederij in werking zien bij het creëren van handgemaakte artikelen voor in en rond het huis en genieten van lekker oudhollands snoep uit grootmoeders tijd.

Handweverij
In elk huis was een weefgetouw waarop de vrouwen huishoudtextiel en kledingtextiel weefden, zoals dekens, vloerkleden, tafelkleden en handdoeken van gesponnen wol en linnen.

Smederij
In elk dorp waren wel een of meer smederijen. De smid maakte en repareerde in zijn smederij alle smeedijzeren en metalen voorwerpen die in en rond het huis nodig waren.
Van pannen tot deurbeslag en hoefijzers tot boerenwagens.

snoepwinkel
De dorpswinkel was een centraal punt in het dorp. Als je binnen kwam zag je meteen de snoepbak, lekker ouderwets snoep met de echte smaak van van vruchten of drop.
Voor een paar cent had je al wat lekkers. En dat kan weer in onze snoeperij.

The Homestead
The homestead was in vroeger tijden een kleine leefgemeenschap die zelfvoorzienend was. De benodigde artikelen werden door ambachtslieden gemaakt, zoals een weverij, smederij, meubelmakerij, pottenbakker, etc.

Wanneer zijn we open?